40. študijsko posvetovanje “Nisem kamen”

//40. študijsko posvetovanje “Nisem kamen”

40. študijsko posvetovanje “Nisem kamen”

Konec tedna med 17. in 19. novembrom 2017 je okrog 50 katehistinj in katehistov preživelo na 40. študijskem posvetovanju z naslovom Nisem kamen – čustva pri oznanjevanju.

V sobotnem dopoldnevu je bila z nami psihoterapevtka mag. Kristina Kosmač. Skupaj smo se spraševali: Se znamo zares veseliti, si dovoliti biti žalostni, se jeziti? Kako dobro poznamo svoja čustva? Če znamo prepoznavati svoje občutke, namreč lažje začutimo tudi drugega in v odnose stopamo z večjo mirnostjo in jasnostjo. Od prepoznavanja svojih čustev smo popoldne prešli k odpiranju odnosa z Bogom. Mag. p. Janez Poljanšek nas je spodbudil k iskanju podobe Boga, ki jo nosimo v sebi. Mi smo Božji ljubljeni sinovi in hčere – to je naše pravo ime. Včasih se v nas prikrade negativna podoba o sebi, ki pa ni resnična. Ne pozabimo, da nam Bog nam s svojo Besedo vedno znova zatrjuje: “Dragocen si v mojih očeh in te ljubim.”

Preden smo se podali vsak na svoj konec naše domovine, pa nas je mag. s. Damjana Tramte vodila v srčiko naše “notranje kamrice”, kot je zapisal Cankar. Da bi se srečali z Njim in poživili zavest svoje Božje izvoljenosti.

Vmes pa prekrasen sprehod do slapa Sušec, ki ni bil niti malo suh, pa izmenjava izkušenj, prijetno druženje in povezanost vseh, ki se trudimo širiti veselo oznanilo.

Foto: s. Zdenka Prevolšek

         

By |2017-11-24T15:58:24+00:00november 18th, 2017|Novice|

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij >>

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri