SSKK

/SSKK
SSKK 2017-09-05T16:00:55+00:00

Skupnost slovenskih katehistinj in katehistov

MOLITVENA SPODBUDA SSKK

 

Skupnost slovenskih katehistinj in katehistov (SSKK) je po svoji naravi, sestavi in poslanstvu medškofijska ustanova, ki poslanstvo uresničuje v Cerkvi na Slovenskem in deluje na medškofijski in (nad)škofijski ravni.

Združuje osebe z različno stopnjo teološko-katehetske izobrazbe, ki katehizirajo v župnijah in niso duhovniki, redne in izredne člane.

Na medškofijski ravni deluje v okviru Slovenskega katehetskega urada (SKU). Sedež ima na naslovu: Poljanska cesta 2, 1000 Ljubljana. V posameznih (nad)škofijah deluje znotraj (nad)škofijskih katehetskih uradov (ŠKU) ali odborov.

Skupnost slovenskih katehistinj in katehistov povezuje redno zaposlene, honorarne in prostovoljne katehiste.

Načrtno skrbi za njihovo strokovno in duhovno usposabljanje.

Cilj usposabljanja je oblikovanje katehistov za kakovostno uresničevanje trojnega poslanstva Cerkve (oznanjevanje, bogoslužje in karitativna dejavnost) s posebnim poudarkom na katehezi.

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij >>

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri