40. študijsko posvetovanje “Nisem kamen”

Konec tedna med 17. in 19. novembrom 2017 je okrog 50 katehistinj in katehistov preživelo na 40. študijskem posvetovanju z naslovom Nisem kamen – čustva pri oznanjevanju.

V sobotnem dopoldnevu je bila z nami psihoterapevtka mag. Kristina Kosmač. Skupaj smo se spraševali: Se znamo zares veseliti, si dovoliti biti žalostni, se jeziti? Kako dobro poznamo svoja čustva? Če znamo prepoznavati svoje občutke, namreč lažje začutimo tudi drugega in v odnose stopamo z večjo mirnostjo in jasnostjo. Od prepoznavanja svojih čustev smo popoldne prešli k odpiranju odnosa z Bogom. Mag. p. Janez Poljanšek nas je spodbudil k iskanju podobe Boga, ki jo nosimo v sebi. Mi smo Božji ljubljeni sinovi in hčere – to je naše pravo ime. Včasih se v nas prikrade negativna podoba o sebi, ki pa ni resnična. Ne pozabimo, da nam Bog nam s svojo Besedo vedno znova zatrjuje: “Dragocen si v mojih očeh in te ljubim.”

Preden smo se podali vsak na svoj konec naše domovine, pa nas je mag. s. Damjana Tramte vodila v srčiko naše “notranje kamrice”, kot je zapisal Cankar. Da bi se srečali z Njim in poživili zavest svoje Božje izvoljenosti.

Vmes pa prekrasen sprehod do slapa Sušec, ki ni bil niti malo suh, pa izmenjava izkušenj, prijetno druženje in povezanost vseh, ki se trudimo širiti veselo oznanilo.

Foto: s. Zdenka Prevolšek

         

By |2017-11-24T15:58:24+01:0018 novembra, 2017|Novice|
Go to Top