Slovenski katehetski urad je po pooblastilu Slovenske škofovske konference za leto 2019 skupaj s Celjsko Mohorjevo družbo pripravil

– šmarnice za otroke z naslovom MISIJONAR OB NILU avtorice Berte Golob;

 

 

 

 

Šmarnice za otroke Med belim in modrim Nilom so posvečene spoznavanju življenja misijonarja Ignacija Knobleharja, saj bomo v letu 2019 obhajali dvestoletnico njegovega rojstva. Še posebej bo leto obarvano misijonsko tudi z izrednim misijonskem mesecem, ki ga je napovedal papež Frančišek. Želimo si, da bi misijonarjevo pričevanje otroke spodbudilo k delu za misijone, zaupanju v Marijino priprošnjo in pogumu za življenje iz vere. Kot gradivo za otroke so pripravljene karte za miselno igro z motivi misijonarjevega dela.

 

– šmarnice za odrasle z naslovom MOJ MALI BESEDNJAK OD Ž DO A avtorja Gregorja Čušina;

 

 

 

 

Šmarnice za odrasle Moj mali besednjak od Ž do A nas s pronicljivimi razmisleki ob pojmih od Ž do A vodijo k spraševanju o življenju kristjana sredi sodobnega sveta. Smo pri tem pogumni? Ali raje poniknemo sredi množice, sledeč čredi, ki ne prepozna več, kje je srčika čudeža življenja? Kje se spotikamo in kam stremimo? Da bi le »živeli svoje življenje od Ž do A, kot drevo, ki mu listje ne ovene, ker ima korenine v nebesih, krošnjo pa še na zemlji«!

– šmarnice za odrasle z naslovom PANONSKI CVETOVI ZA MARIJO avtorja Alojzija Kozarja ml.

 

 

 

 

Šmarnice za odrasle Panonski cvetovi za Marijo so nastale ob stoletnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Zgodbe so lep oris vernosti Slovencev v Prekmurju skozi različna zgodovinska obdobja. Predstavljene so vidnejše osebnosti s kulturnega in verskega področja, ki so zaznamovale vzhodni del slovenskega narodnega ozemlja.

Naročila: Celjska Mohorjeva družba, Prešernova ulica 23, 3000 Celje, tel.: 03 426 48 00, faks: 03 426 48 10, e-pošta: info@celjska-mohorjeva.si.