Spoštovani!

 

 

 

 

Slovenski katehetski urad je v sodelovanju s Celjsko Mohorjevo družbo tudi letos pripravil šmarnično branje za mesec maj. Zgodbe za otroke z naslovom Največji dar je napisala Marjeta Cerar, dr. Bogdan Dolenc pa je v zgodbah za odrasle strnil življenjepis, v katerem se nam predstavi Sveti Janez Henrik Newman.

Vabimo vas k pravočasnemu naročilu obeh knjig, tako duhovnike kot tudi posameznike. Zaradi epidemije trenutno žal še ni mogoče predvideti, ali bo v začetku meseca maja šmarnice mogoče brati skupaj z ljudstvom po naših cerkvah. V kolikor bo okrog velike noči potrjeno, da bo v maju to mogoče, bomo takrat zbrali tudi naročila za plakat in nalepke, ki jih otroci pri šmarnicah zbirajo vsak dan. V nasprotnem primeru dodatnih gradiv za otroke ne bomo tiskali, temveč bomo poskrbeli za spletno spremljanje.

Upoštevali bomo torej vsa naročila knjig, ki ste jih duhovniki že oddali, in k naročilu vabimo tudi druge. Če v maju še ne bo možno obhajati svetih maš v cerkvah, vašega morebitnega že oddanega naročila za plakate in listke ne bomo upoštevali. (Naročila za knjige ostanejo veljavna, kot ste jih že oddali.)

V vsakem primeru je letošnja šmarnična pobožnost prav posebna priložnost, da se v Marijinem mescu maju toliko bolj izročimo njenemu varstvu. Vabimo vas, da tudi v primeru nadaljevanja karantene svoje farane vzpodbudite k branju šmarnic, zlasti po družinah. Knjige lahko naročijo tudi posamezniki.

Več informacij