»Mož beseda več velja kakor kup zlata,« beremo med mislimi bl. Antona Martina Slomška. Sliši se nekoliko poetično, če le malo pomislimo pa so besede še kako življenjske. Kaj je več kot odkrita in jasna beseda, na katero se lahko zanesemo in je doma med iskrenimi prijatelji? Da bi bilo takih besed v našem vsakdanu vedno več, nas spodbujajo tudi knjige s seznama za Slomškovo bralno priznanje. Tako tiste, ki so namenjene najmlajšim, kot tiste, po katerih segajo odrasle glave – da bi zvedavo zrli v svet in ga barvali z besedami, ki gradijo zaklade, večje od vseh kupov zlata. Letos že osemnajsto leto zapored!

Na zloženki najdete seznam knjig, razporejenih v štiri starostne skupine, ki smo mu dodali nekaj novih književnih naslovov, ostale pa prenesli v razširjen seznam, ki je objavljen na spletni strani SKU. Bralce spodbudite, da izberejo knjige iz predlaganega izbora, po svoji presoji pa lahko dodate tudi dela, ki smo jih morda spregledali, a se vam zdi, da sledijo Slomškovi spodbudi: »Le kaj pametnega si izvolite v branje, da ne boste časa in denarjev izgubljali, si pošteno srce in pamet kalili.«

Ponovno vas spodbujamo, da se branju za SBP pridružijo tudi vsi, ki so že odkorakali v odrasli svet – vse od mladih do tistih sredi tretjega življenjskega obdobja. SBP je priložnost, da se v župniji ob dobri knjigi zbirajo in povezujejo vse generacije.

Informacije o poteku in prijavi za SBP najdete na zloženki in v pisarni Slovenskega katehetskega urada (SKU): Poljanska cesta 2, 1000 Ljubljana; 01 434 72 88 ali 031 312 110; sku@rkc.si; http://sku.rkc.si. Bralci se k sodelovanju za SBP prijavijo vsako bralno leto posebej. Prosimo, da število sodelujočih in naročilo map ter nalepk sporočite do 15. novembra 2017. Na spletni strani pod zavihkom »SBP« lahko preberete tudi nekaj koristnih namigov in spodbud. Možna je tudi spletna prijava.

Cena mape SBP za devet let branja: 2,50 €; cena kompleta nalepk: 1 €; zlate nalepke in priznanja: brezplačno.

Veselimo se skupnega druženja ob knjigah in snidenja na Slomškovi Ponikvi, kjer bo v soboto, 5. maja 2017, potekala zaključna prireditev SBP.

Dopis

Zloženka

Spletna prijavnica