Dvajseto leto Slomškovega bralnega priznanja v letu 2020 je bilo posebno. Ne zaradi prijetnega praznovanja 20. rojstnega dne z veliko torto in množico nasmejanih bralcev, zbranih na Ponikvi. Vse našteto je namreč ostalo le v načrtih in sanjah. Posebno je bilo, ker smo bili – doma. Mnogo več (vsaj večina) kot kdaj koli prej. Čas, ki smo ga preživeli umaknjeni vsakdanjemu vrvežu, pa je postal tudi priložnost za potep ali dva v zgodbah kakšne navdušujoče knjige. Upamo, da so nam pomagale obstati in postati vsaj za kanček boljši in svetlejši.

Prav k temu stremijo tudi knjige z letošnje zloženke, ki so razporejene v štiri starostne skupine. Bralce spodbudite, da izberejo knjige iz predlaganega izbora, po svoji presoji pa lahko dodate tudi dela, ki smo jih morda spregledali, a se vam zdi, da sledijo Slomškovi spodbudi:
»Le kaj pametnega si izvolite v branje, da ne boste časa in denarjev izgubljali, si pošteno srce in pamet kalili.«
Ponovno vas vabimo, da k branju za SBP spodbudite tudi vse, ki so že odkorakali v odrasli svet – vse od mladih do tistih sredi tretjega življenjskega obdobja. Nekaj spodbud in informacij za odrasle bralce najdete na spodnjih povezavah. Bralno akcijo širimo tudi med predšolske otroke. Seveda je vsebina in oblika primerna starosti. Še posebej vabimo k sodelovanju vzgojiteljice in starše otrok v vrtcih.

Seznam knjig – SBP za otroke

Dopis SBP za otroke in odrasle

Plakat

Spletna prijavnica – SBP za otroke

Spletna prijavnica – SBP za odrasle

Odrasli bralci vabljen na Slomškov dan na Ponikvi, ki bo potekal v soboto, 26. septembra. Prijave na sku@rkc.si.