Sreda, 7. marec

Zjutraj nas je v Celju pozdravilo sonce in napovedalo lep, bogat dan. Dopoldne smo se srečali z Mihom Kramlijem, strokovnjakom za zdravljenje odvisnosti in preventive, ki nam je predaval o zankah elektronskega mreženja, o pomenu omejevanja uporabe elektronskih igrač, telefonov, računalnikov, spleta pri otrocih, saj jim prevelika uporaba le-teh za igro in prosti čas spreminja možganske funkcije in sposobnost zaznavanja in iz njih dela vodljive potrošnike brez razvite vesti.

Popoldne smo se odpeljali na obisk Maribora in doživeli bogato razvejano in zelo dobro urejeno delo Nadškofijske karitas, ki z mnogimi programi ( za brezdomce, ljudska kuhinja, ambulanta za osebe brez zavarovanja…) pomaga in lajša stiske ljudi.
Nato smo se odpravili v župnijo Sv. Jožefa na Studencih, kjer smo se pri sveti maši na čast sv. Jožefu srečali z nadškofom Cviklom.
Obiskali smo še Zavod A. M. Slomška, kjer so nam predstavili katehezo Dobrega Pastirja, ki jo imajo za otroke v Vrtcu in osnovni šoli montessori, pa tudi predmet Vera in kultura za gimnazijce in delo z mladimi v dijaškem domu.

Obogateni s spoznanji in veseli druženja in naše majhne skupnosti smo se vrnili v Celje.

Preberi tudi:
prvi dan KS Celje >>>
drugi dan KS Celje >>>
refleksija KS Celje >>>