Četrtek, 14. februar 2019
Drugi dan Katehetskega simpozija v Kančevcih, v četrtek, 14. februarja, se je začel s sveto mašo in hvalnicami. Zbrane je v uvodu pred predavanji pozdravil voditelj dr. Franc Zorec. Sledilo je dopoldansko predavanje, ki ga je podal msgr. Slavko Rebec z naslovom Žuborenje žive vode: kateheza, ki izvira iz krstne milosti in spominja nanjo. V uvodnem referatu popoldanskega dela srečanja z naslovom Živeti in pričevati iz krstne novosti pa je spregovoril upokojeni nadškof msgr. dr. Marjan Turnšek. Ob podanih izhodiščih je sledila razprava in v nadaljevanju delavnica o tem, kakšne spremembe prinaša Slovenski katehetski načrt za katehezo v župniji. Dogajanje drugega dne se je končalo z družabnim večerom.

Fotografije

Sreda, 13. februar 2019
49. katehetski simpozij, ki v skrajšani obliki poteka tudi v Domu duhovnosti v Kančevcih, prinaša spoznanja in izzive na temo Krst – moč v nemoči. Udeležence je pozdravil in nagovoril škof dr. Peter Štumpf, dogajanje pa je povezoval voditelj Pastoralne službe dr. Franc Zorec. Dopoldansko predavanje: Krst, voda, ki te razsvetli, očisti, oživi in te nosi v večnost, je podal dr. Miran Špelič. Pokazal je na teološki vidik zakramenta sv. krsta. V popoldanskem delu je o krstni milosti, neprecenljivem Božjem daru, spregovoril mag. Boštjan Hari in iskal odgovore na vprašanje, katere so ovire, da se v življenju vernika Božja milost ne more razcveteti.
Po večerni adoraciji je sv. mašo daroval škof dr. Peter Štumpf in sklenil prvi dan iskanja poti, da bi za vse kristjane krst spet postal tisto, kar v svojem najglobljem bistvu pomeni, da bi bili verniki po sv. krstu povezani z Jezusom in bi v moči Božje milosti hiteli srečni večnosti naproti.

Fotografije

Foto: Boris Kučko