Projekt: Kateheza odraslih

/Projekt: Kateheza odraslih
Projekt: Kateheza odraslih 2017-10-08T08:10:39+00:00

1. srečanje: Več in skupaj moliti

V hitrem vsakdanu človek večkrat pozabi na zahvalo za to, kar mu je dano. Zato želimo z vsebino srečanja odraslim pokazati, kako lahko najdejo čas za (skupno) molitev, ki je lahko zahvala, prošnja, slavljenje … Želimo si, da bi razumeli molitev kot pogled k Bogu, katerega Beseda v njihovih dejanjih lahko postaja »rodovitna in brsteča«. Kristjan mora v sebi nositi zaupanje, da je Bog njegova opora in da je z njim, kadar je lepo ali težko.

Prenos word
Prenos PowerPoint

2. srečanje: Odrešenjska povezanost

Ljudje smo socialna bitja, želimo si interakcije z drugimi ljudmi, iščemo življenjskega sopotnika, a vse ljubezenske zgodbe niso le poezija, najrazličnejši življenjski izzivi in tudi vsakodnevno bivanje nas prej ali slej pripelje do kratkih stikov. Na tem srečanju bomo spregovorili o pomenu povezanosti v naših odnosih in kaj se zgodi, ko se le-ta prekine. Človeške odnose bomo prezrcalili tudi na odnos med človekom in podobo Boga Očeta.

Prenos word

3. srečanje: Kdo sem? Kristjan. Partner. Starš.

Vsak od nas je poklican k temu, da v svojem življenju sprejme določene vloge, znotraj njih pa poskuša živeti po vrednotah, ki so zanj pomembne. Kristjan bi se moral še posebno zavedati dejstva, da v vsem kar je, je živa podoba Boga. S srečanjem želimo, da bi odrasel ozavestil, da je pomemben, kajti je posrednik Božje ljubezni (svojim otrokom, partnerju, bližnjim, prijateljem oz. vsem s katerimi se srečuje) ter premislil ali, ter kako živi svoje poslanstvo kot posrednik Božje ljubezni.

Prenos word
Prenos PowerPoint

4.  srečanje: Kar imam, dam

Včasih bolj, spet drugič manj se posameznik zaveda kaj ima oz. s čim je obdarjen. Obdarjeni smo s strani svojih bližnjih, večkrat pa pozabimo na obdarjenost s strani Boga. Daje nam veliko »imetje« (Božjo besedo, vero, evharistijo), ob tem pa nas uči, kako imetje varovati in množiti – prav tu pa se včasih zatakne. Z vsebino srečanja želimo, da bi odrasel začutil, kaj je tisto, kar mu je podarjeno in lahko s tem bogati drugega. Želimo, da bi posameznik videl darovanje kot nekaj lepega, ki izhaja iz njegove ljubezni do drugega. V luči Jezusovega darovanja želimo, da bi vsak izmed prisotnih začutil spodbudo Boga k dajanju, spreminjanju, darovanju.

Prenos word
Prenos PowerPoint

5. srečanje: Poslušanje kot način komunikacije

V vsakdanu, ko smo obdani z množičnimi mediji, družabnimi omrežji, pametnimi telefoni in ostalimi izumi časa, v katerem živimo, ter hitrim načinom življenja, način medsebojne komunikacije dobiva nove dimenzije. V vsej tej poplavi pa se lahko za trenutek ustavimo in svojo pozornost preusmerimo na človeka, ki je na drugi strani. Kdo je to? Kaj mi predstavlja v življenju? Kaj mi govori? Kakšne so njegove potrebe? Kdo on zares je?

S srečanjem želimo doseči, da posameznik spozna in začuti, kaj pomeni globoko poslušanje v odnosu, kaj pomeni nositi drugega.

Prenos word

6. srečanje: Postajam bližnji

Pomembni krščanski vrednoti sta solidarnost in sočutje, saj lahko z njima oblikujemo »skupni blagor«, ki posameznikom omogoča doseganje »svoje popolnosti«. Spoštovanje drugega, enakost med ljudmi, enako dostojanstvo, solidarnost … vse to so vrednote, ki naj bi jih (krščanski) človek živel, pa vendar ni vedno tako. Čas, v katerem živimo, nas prehitro pelje mimo vsega naštetega, s tem pa pozabljamo na drugega kot nekoga, ki je kljub razlikam del Božjega načrta. Z vsebino srečanja želimo odraslim približati, kaj zares pomeni »izkazati usmiljenje« ter »iti in delati prav tako«.

Prenos word
Prenos PowerPoint

7. srečanje: Veselo vest ponesem v svoje življenje

Zakaj sem poklican v življenje? Ob trenutkih napora in neuspeha si marsikdo postavi takšno vprašanje. In nanj bi moral vsak odgovoriti z odgovorom, da bi svoje življenje živel polno, v slednje zagotovo vključujemo ljubezen. Vsak je poklican, da sprejema Jezusov nauk ter ga živi, namreč brez tega nauk ostaja prazen. Z vsebino srečanja želimo poudariti pomen evangeljskih vrednot, ki naj bi človekovo življenje globoko zaznamovale, ne le občasno zanimale.

Prenos word
Prenos PowerPoint

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij >>

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri